امروز : پنج شنبه, ۹ آذر , ۱۴۰۲ - 18 جماد أول 1445
- کشتی کرمانشاه در سراشیبی سقوط
- آیین بزرگداشت آیتالله “نجومی” در کرمانشاه برگزار شد
- قراداد ارتقای کیفی نفت کوره شرکت پالایش نفت کرمانشاه منعقد شد
- کلنگ زنی شهربازی کرمانشاه تا پایان سال/ فاز اول سال آینده به بهرهبرداری میرسد
- کرمانشاه شهرِ دوستدار کودک میشود
- پیگیر اخذ موافقت اصولی میراث فرهنگی برای اجرای تله کابین تاقبستان هستیم
«غمتسلی» به نام مردم به کام هیچکس/ طرح و ایده خوب، اجرا مثل همیشه بد!
به گزارش کرمانشاه امروز به نقل از فارس، قرار بود در دولت دهم بخشی از بافت فرسوده شهرستان کنگاور با اولویت و اقدام جدی دولت ترمیم شود. «غمتسلی» بافت قدیمی، سنتی و پر پیچ و خم کنگاور با دستور و پیگیری رئیس جمهور وقت به یکی از پروژهای عمرانی جدی این شهرستان نسبتاً کوچک در شرق استان کرمانشاه بدل شد.
بر اساس طرح پیشنهادی دولت، قرار بود که اساساً این بافت از بین رفته و تبدیل به فضای سبز شود. ابتکار دولت هم ایجاد یک مجتمع ۱۱۲ واحدی در پایین دست شهرستان در ازای زمینهای مالکین این بخش از شهرستان کنگاور بود. طرحی که در میان مردم به «کلید به کلید» معروف است و بر اساس توافق دولت، مقرر شد مردم در ازای دریافت یک واحد آپارتمان که از محل اعتبارات پروژه ملی مسکن مهر بود زمینهای خود را در اختیار دولت قرار دهند، تا از این طریق اساساً این بافت فرسوده از بین رفته و تبدیل به یک پروژه بزرگ فضای سبز شود.
کار آغاز شد و با سرعت نسبتاً خوبی هم جلو رفت، اما بعد از سر کار آمدن دولت یازدهم این پروژه بزرگ هم متوقف شد تا بدل به کلافی سر در گم شود.
همزمان با تحویل گرفتن منازل مسکونی مردم در غمتسلی، برخی از واحدهای آماده شده در پروژه مسکن مهر به متقاضیان واگذار شد اما روند کند کار و رکود در ساخت ساز موجب شده که این منطقه از کنگاور نیمی ویران و نیمی آباد بماند.
مشکل کجاست؟
مشکل اینجا بود که پروژه دولت با سرعت مناسب جلو نرفت و موجب شد که عدهای آپارتمان تحویل بگیرند و عدهای دیگر هم دستشان خالی بماند، از طرفی شهرداری بخشی از خانههای مردم را که توانسته بودند آپارتمان تحویل بگیرند را تخریب کرده بود. یک وضعیت بغرنج در یک شهرستان کوچک.
از طرف دیگر دولت وعده کرده بود که ابتدا با وامهای کم بهره و بلند مدت، آپارتمانها را واگذار نماید که پس از کش و قوس فراوان و تغییر چندباره پیمانکار، این وامها به دلیل تورم ایجاد شده در مصالح، افزایش یافت تا بازپرداخت آن خارج از توان بخش قابل توجهی از مردم این منطقه باشد. همین هم شد که تا چند سال علاوه بر اینکه آپارتمانها تکمیل شده بودند اما مردم غمتسلی حاضر نبودند منازل را تخلیه و آپارتمان را تحویل بگیرند.
گذشت زمان موجب استهلاک ساختمان شده بود و از سوی دیگر تورم موجب گشت تا قیمت زمین هم افزایش پیدا کند، از این رو یک نابرابری در قیمت زمین و ملک باعث اختلافاتی در میان مردم و دولت بر سر این پروژه ایجاد کرد.
مسئله به کجا ختم شده است؟
با پیگیریهای صورت گرفته و اصلاح برخی مسائل در حال حاضر مشکلی در واگذاری آپارتمان به متقاضیان وجود ندارد و پس از کش و قوسی چند ساله، بالاخره این منطقه هم می رود که روی آرامش به خود ببیند. هرچند هنوز برخی از ساکنان حاضر به تخلیه منازل خود نیستند و مسائل مختلفی را هم دارند اما به صورت کلی می توان عنوان کرد که دیگر در این منطقه مشکل خاصی وجود ندارد.
البته با تخریبهای صورت گرفته، منظره شهری این بخش از شهرستان کنگاور دچار آسیب شده و باید به هر صورت اقدامات مقتضی برای تخلیه کلیه ساکنان صورت پذیرد تا بتوان با ایجاد فضای سبز، چهره جدیدی برای کنگاور ترسیم شود. هرچند اگر شهرداری واقعا قصد داشته باشد آن منطقه را تبدیل به فضای سبز کند و فردا روزی برنامهای برای قطعه بندی آنجا اجرا نکند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.