امروز : چهارشنبه, ۱۱ مهر , ۱۴۰۳ - 29 ربيع أول 1446
نشت اشعه در بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه نگران کننده نیست
به کزارش کرمانشاه امروز؛ موضوع سرقت سربهای بکار رفته در اتاق رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه چند روزیست حسابی صدا کرده و نگرانی هایی را برای مردم و بویژه بخشی از کادر درمان که در این بیمارستان مشغول کار هستند، ایجاد کرده است.
ماجرا از آنجا آغاز شد که چندی پیش خبری مبنی بر سرقت سرب های اتاق رادیو تراپی بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه و نشت اشعه به بیرون اتاق منتشر شد. متعاقب آن دکتر محمدی ریییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در نشستی خبری با تایید خبر سرقت و نشت صورت گرفته، اعلام کرد که هنوز هیچ مستندی از آسیبهای احتمالی این موضوع به افراد حاضر در محیط اطراف واحد رادیوتراپی وجود ندارد و تمام صحبتها در این زمینه در حد احتمالات است.
استاندار کرمانشاه نیز ۱۳ خرداد برای بررسی موضوع سرقت سربهای واحد رادیوتراپی بیمارستان امام رضا(ع) راهی این بیمارستان شد و یک تیم ویژه را مامور پیگیری این موضوع تا رسیدن به نتیجه نهایی کرد.
آیت الله علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه هم خواستار پیگیری جدی موضوع توسط دستگاههای مربوطه شد.
در ادامه ماجرا، چند روز پیش تیمی از کارشناسان سازمان انرژی اتمی برای بررسی موضوع و به ویژه رسیدن به این نکته که نشت صورت گرفته مخاطراتی برای افراد در معرض داشته یا خیر، وارد کرمانشاه شدند.
عصر پنجشنبه کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران که برای بررسی این موضوع به کرمانشاه آمده بودند، در نشستی به بیان نتایج بررسیهایشان پرداخته و به سئوالات جمعی از خبرنگاران خبرگزاریها هم پاسخ دادند.
دکتر قباد محمدی رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ابتدای این نشست گفت: کارشناسان اعزامی به استان طی سه روز با دستگاههای دقیق میزان نشت اشعه را در قسمت های مختلف بیمارستان اندازه گیری کردند و امیدوارم حاصل تحقیقات و تلاش هایشان به شفاف سازی این موضوع در جامعه کمک کند.
در ادامه کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران به بیان اقدامات انجام شده پرداخته و عنوان کردند: طبق بررسی های انجام شده با لحاظ کردن بدترین شرایط – فردی از زمان سرقت سرب ها در قسمت بالای اتاق درمان بطور مستمر حضور داشته باشد- حداکثر پرتوگیری افراد از این حادثه ۴ میلی سیورت تخمین زده شده و این در حالیست که یک فرد در ایران در طول یک سال به طور متوسط از منابع طبیعی ناشی از پرتوهای کیهانی و منابع دیگر همچون مواد غذایی ۳ میلی سیورت پرتوگیری دارد، لذا میزان تخمین زده شده پرتوگیری از این حادثه تفاوت قابل ملاحظه ای با متوسط پرتوگیری از منابع طبیعی نداشته و جای نگرانی وجود ندارد.
کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی ایران همچنین تاکید کردند که این میزان پرتوگیری باعث ایجاد تاثیر قابل اندازه گیری روی سلامت افراد نخواهد شد.
آنان با بیان اینکه این سرقت باعث نشت اشعه از سقف اتاق درمان(اتاق رادیو تراپی) بیمارستان شده، در خصوص شعاع نشت اشعه هم عنوان کردند: نشت پرتو در بالای اتاق درمان و در ابعاد اتاق درمان در زمانی که دستگاه رادیوتراپی فعال بوده تایید شده است، اما میزان آن براساس اندازه گیری صورت گرفته و در بدترین حالت در نظر گرفته شده برابر ۴ میلی سیورت تخمین زده می شود که نگران کننده نیست.
کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی همچنین تاکید کردند که پرتوهای اشعه ایکس درمانی سبب پرتوزایی در مردم نمی شود و این تصور که فردی بواسطه حضور در آن محل پرتوزا شده، تصور غلطی است.
آنطور که کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی می گویند، در مدت حضورشان در بیمارستان امام رضا(ع)، اطلاعات تمام بیمارانی که در این مدت-از زمان سرقت تاکنون- تحت پرتودرمانی قرار گرفته اند، از حیث مقدار اشعه ای که به هر بیمار تابانده شده، نوع انرژی که دریافت کرده، جهت تابش و… مورد بررسی قرار گرفته و براساس این اطلاعت محاسبه شده که چه مقدار اشعه به محلی که بیشترین نشت را داشته، نشت پیدا کرده که این میزان معادل ۴ میلی سیورت تخمین زده شده است.
این کارشناسان در خصوص میزان نشت صورت گرفته به پاوین کارورزان خانم که باعث ایجاد نگرانی هایی بین آنان شده نیز عنوان کردند: اگر چه این پاوین روی سقف اتاق درمان(اتاق رادیوتراپی) قرار نداشته و فاصله زیادی از محل نشت داشته، با این حال اندازه گیری از آن محل هم صورت گرفته که نتایج حاصله نشان داده که از معیار مورد پذیرش کمتر و قابل توجه نبوده و جای نگرانی نیست.
آنان همچنین مقایسه این نشت با فاجعه چرنوبیل را نادرست و غیرعلمی عنوان کرده و گفتند: فاجعه چرنوبیل انفجار در یک نیروگاه هسته ای بود که منجر به نشر مواد رادیو اکتیو و آلوده شدن منطقه وسیعی شد، اما این حادثه نشر اشعه ایکس درمانی آن هم تنها در سطحی محدود – بالای سقف اتاق درمان- بوده و مقایسه این دو به هیچ وجه درست و علمی نیست.
کارشناسان واحد قانونی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه این موضوع جای نگرانی خاصی ندارد، عنوان کردند: البته پرتوگیری افراد از این رخداد قابل توجیه نیست و باید تلاش جدی شود که از وقوع چنین اتفاقاتی جلوگیری شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.