سعدی
همین نصیحت من پیش گیر و نیکی کن /که دانم پس از مرگم کنی به نیکی یاد
Wednesday, 29 November , 2023
امروز : چهارشنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۲ - 17 جماد أول 1445
شناسه خبر : 1505
  پرینت تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۳ |

کانکس نشینی برخی از ادارات سرپلذهاب پس از گذشت پنج سال از زلزله

پس از گذشت پنج سال از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری زلزله سرپلذهاب، متاسفانه برخی از ادارات در واحدهای استیجاری و برخی در کانکس هستند و برخی دیگر از واحدهای مسکونی نیمه کاره رها شده است، به همین دلیل مردم مرزدار سرپلذهاب از مسئولین مطالبه دارند.
کانکس نشینی برخی از ادارات سرپلذهاب پس از گذشت پنج سال از زلزله

به گزارش کرمانشاه امروز؛ پس از گذشت پنج سال از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری زلزله سرپلذهاب، متاسفانه برخی از ادارات در واحدهای استیجاری و برخی در کانکس هستند و برخی دیگر از واحدهای مسکونی نیمه کاره رها شده است، به همین دلیل مردم مرزدار سرپلذهاب از مسئولین مطالبه دارند.

زمین لرزه ۷.۳ ریشتری ۲۱ آبان سال۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب رخ داد که ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ نفر مصدوم داشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، طی وقوع این زلزله ۱۰۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.

البته در زلزله ۶.۴ ریشتری یکشنبه چهارم آذر ۹۷ هم ۷۷۱ مصدوم و بیش از چهار هزار واحد مسکونی خسارت دیدند و به مجموع آمارهای قبلی اضافه شد.

گفتنی است در آستانه پنجمین سالگرد زلزله سال ۹۶ در شهرستان سرپلذهاب، ساختمان های اداری آواربرداری نشده، کانکس نشینی و ارائه خدمات برخی از ادارات، ساختمان های نیمه کاره مسکونی، وضعیت خاکی بودن کوچه و معابر و خیابان ها و تردد اسفبار شهروندان در فصل بارندگی، عدم امهال وام های زلزله، مشکلات ضامنین زنجیره ای تسهیلات زلزله، عدم بازسازی برخی از مساجد و مراکز فرهنگی و مذهبی از مهمترین دغدغه و مشکلات عدیده مردم زلزله زده سرپلذهاب است که به نوعی مردم این شهر با آن دست و پنجه نرم می کنند.

یادآوری حضور مقام معظم رهبری در شهرستان سرپلذهاب پس از روزهای ابتدای زلزله، مرهمی بر درد دل مردم این مرز و بوم است که امیدی در دل آنها روشن شد و به فرمایش رهبر معظم را مبنی بر اینکه تهدید زلزله را به فرصت تبدیل کنید، عمل کردند و برای بازسازی شهر، دست به دست هم دادند و بار دیگر سرپلذهاب احیاء شد.

در این میان ، علیرغم انجام کارهای بزرگ توسط دولت و تخصیص اعتبارات و ساماندهی شهر ، اما بعد از گذشت پنج سال از زلزله متاسفانه با وجود بدقولی برخی از مسئولین، سهل انگاری و به تعویق افتادن انجام برخی از پروژه ها و زیرساخت ها، مردم انتظار دارند مسئولین به مطالباتشان رسیدگی و توجه کنند .

در این راستا خبرنگار ما به سراغ جمعی از مسئولین شهرستان سرپلذهاب رفته و گفتگویی با آنها ترتیب داده که در ادامه می خوانیم؛

 تاکنون ۱۰ درصد ساختمان های اداری در سرپلذهاب بازسازی شدند

صدراله بابلی اظهار داشت: زلزله ۲۱ آبان ۹۶، یک زلزله ویرانگر بود که در آن بیش از ۹هزار و ۳۰۰ واحد شهری تخریب و ۱۲هزار و ۴۰۰ واحد تعمیری آسیب دید.

وی افزود: به منظور بازسازی و تعمیر واحدهای آسیب دیده، اعتباری بالغ بر یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات و مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان بلاعوض به واحدهای خسارت دیده پرداخت شد.

فرماندار شهرستان سرپلذهاب عنوان کرد: در بخش روستایی پنج هزار و ۶۰۰ واحد احداثی و چهار هزار و ۳۵۰ واحد تعمیری وجود داشت که تمام این واحدها از محل اعتبارات عمرانی زلزله بازسازی شدند.

بابلی گفت: با توجه به اینکه مردم در بازسازی های پس از زلزله نقش مهمی داشتند و پای کار آمدند اما به دلایل مختلف بعد از گذشت پنج سال از زلزله، حدود پنج درصد از منازل مسکونی هنوز بازسازی نشدند که امیدواریم راه چاره ای برای بازسازی آنها اندیشیده شود.

فرماندار سرپلذهاب خاطرنشان کرد: از زلزله سرپلذهاب فرصت هایی هم ایجاد شد، یکی از آنها مزایای اجتماعی مهاجرت معکوس مردم از شهر به روستا است همچنین شاهد انسان دوستی ملت ایران، مقاومت و ایستادگی مردم این خطه از سرزمین بودیم که از شکل گیری انقلاب تاکنون همراه نظام بودند و همیشه از دستاوردهای نظام حفاظت کردند.

بابلی تصریح کرد: متاسفانه تاکنون ۱۰ درصد ساختمان های اداری در سرپلذهاب بازسازی شدند، هنوز کار احداث و مقاوم سازی مساجد، مراکزفرهنگی، و برخی از اماکن ورزشی انجام‌ نشده و این موضوع یکی از مطالبات مردم شهرستان است.

وی اظهار داشت: خوشبختانه در سفر رئیس جمهور به کرمانشاه و شهرستان سرپلذهاب، از سوی استان کرمانشاه، برآوردهایی برای احداث و مقاوم سازی ساختمان های نیمه کاره صورت گرفت و رقم ریالی به هیئت دولت اعلام شد که امیدواریم با تزریق این اعتبار شاهد احداث ساختمان های مناسبی برای ارائه خدمات هرچه بهتر به مردم فهیم باشیم.

وی افزود: امیدواریم اعتباراتی برای ایجاد زیرساخت های شهری اعم از آسفالت و بهسازی و موزایک اختصاص پیدا کند و شهری با المان مناسب برای مردم بازسازی شود.

فرماندار شهرستان سرپلذهاب با اعلام اینکه برای بازسازی شهر و ارائه خدمات شهری نیازمند اعتبارات کافی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی هستیم، گفت: برخی از زیرساخت های شهری و برخی از رودخانه ها و کانال های کشاورزی تخریب شدند و نیازمند تخصیص اعتبارات کافی به شرکت آب منطقه ای است تا این دیوارهای داخل و خارج از شهر بازسازی شوند.

بابلی در پایان اعلام کرد: در روز شنبه ۲۱ آبان ساعت ۱۰ صبح ،مراسم گرامیداشت یاد و خاطره جانباختگان زلزله ۹۶با دعوت از مسئولین، شهرستانی، استانی و کشوری و خیرین،خانواده های متوفی و دیگر عموم مردم نوع دوست با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در شهرستان سرپلذهاب برگزار می شود.

 تخلیه مصدومین از سرپل‌ذهاب با استفاده از ظرفیت هوانیروز رکوردی جهانی ثبت کرد 

دکتر حسن عزیزی ضمن گرامیداشت سالگرد زلزله، اظهارداشت: در شب حادثه زلزله ما به همراه شش نفر از همکاران در محل اورژانس ۱۱۵ شهرستان سرپل ذهاب بودیم که اورژانس کشور برای کمک به سمت ایلام راه افتاد که در این میان ما در تماسی که با اورژانس کشور گرفتیم خبر وقوع زلزله در سرپل ذهاب و اخبار و آمار آن را اعلام کردیم .

وی افزود: از برکت مراسم اربعین تعداد ۱۳ هزار پک امدادی باتوجه به اینکه اولین سال بود که مرز خسروی در شرف بازگشایی بود در سرپل ذهاب وجود داشت که بعد از اعلام خبر عدم بازگشایی مرز خسروی اکیپ های امدادی استانهای مختلف که در سرپل ذهاب حضور داشتند به شهرهای خود بازگشتند و تنها تیمی از قصرشیرین آمادگی داشت و در شب زلزله به کمک ما آمدند .

رئیس فوریتهای پزشکی شهرستان سرپل ذهاب اذعان داشت : بلافاصله یک تیم امدادی را در میادین و مکانهای پرتردد آماده گذاشته و با پکهای امدادی که برای مراسم اربعین در شهرستان وجود داشت آنها را تجهیز کردیم زیرا می دانستم بیمارستان شهدای سرپل ذهاب آسیب دیده و گنجایش حجم مراجعه کنندگان را ندارد و مصدومینی که به صورت سطحی نیاز به کمک داشتند در همان مکانها به صورت سرپایی امداد کرده و از مراجعه آنها به بیمارستان جلوگیری شد .

عزیزی تصریح کرد : اقدامات درمانی و امدادی ما از همان لحظات اولیه پس از وقوع زلزله آغاز شد و اکیپ‌های امدادی بعد از ساعاتی به ما ملحق شدند و اورژانس کشور و آمبولانسهای مربوطه نیز ساعت چهار تا پنج صبح به سرپل‌ذهاب رسیدند .

رئیس فوریتهای پزشکی شهرستان سرپل ذهاب افزود: تخلیه مصدومین از شهرستان سرپل‌ذهاب با استفاده از ظرفیت هوانیروز کاری بزرگ بود که در جهان بی نظیر بود و یک رکورد جهانی به ثبت رساند .

عزیزی با اشاره به آمار فوتی های زلزله، اذعان داشت: بر اساس آماری که در همان شب زلزله اعلام شد شمار فوتی ها ۶۸۰ نفر بود که در روز بعد با اضافه شدن فوتی های شهرهای دیگر تا ۷۲۰ نفر نیز افزایش یافت اما آمار مجروحین با توجه به سرای فیکس هایی که استفاده شد به ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار نفر مصدوم رسید هرچند که آماری دقیقی از تعداد مجروحین در دست نیست .

رئیس فوریت های پزشکی شهرستان سرپل ذهاب گفت : در روزهای بعد از وقوع زلزله پس از دو روز بیمارستان شهرستان خلوت شد زیرا اورژانس های کشور را ساماندهی کرده و با تجهیز دارو، پزشک و پرستار مورد نیاز را به مناطق مختلف اعزام کردیم که از حضور مردم در بیمارستان جلوگیری شود اما این کار بعد از یک هفته ادامه پیدا نکرد و بازهم حجم مراجعه به بیمارستان افزایش یافت .

اقدامات بازسازی در حوزه آموزش و پرورش سرپلذهاب بسیار مناسب بود

علی اشرف صفری رییس آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب نیز در گفتگویی اظهار داشت : در زلزله آبان‌ماه ۱۳۹۶ سرپل‌ذهاب، حوزه آموزش و پرورش هم مانند سایر بخشهای شهرستان دچار خسارات بسیاری شد که در دوران بازسازی اقدامات بسیار خوبی انجام گرفت .

وی افزود: فعالیتهای آموزشی شهرستان سرپلذهاب بلافاصله بعد از وقوع زلزله به فاصله بسیار کمی با کمک خیرین و اداره کل آموزش و پرورش استان آغاز شد و دانش آموزان در دوران بازسازی در کانکس های اسکان موقت مشغول تحصیل شدند .

رییس آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب تصریح کرد: حوزه آموزش و پرورش یکی از حوزه هایی بود که طی آن منویات رهبر انقلاب در فرصت سازی از تهدید زلزله به خوبی عملی شد و تعداد ۶۳ باب مدرسه و سالن ورزشی تختی و معلم در شهرستان بازسازی شد همچنین برخی از این مدارس به دلیل فرسودگی مورد بازسازی قرار گرفتند .

صفری خاطرنشان کرد: خیرین نیکوکار مدرسه ساز نقش مهمی در بازسازی مدارس داشتند که لازم است از این عزیزان تقدیر شایسته صورت گیرد .

وی در پایان با اشاره به مشکلات حوزه آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب افزود: اردوگاه فرهنگی- تفریحی راه کربلا سرابگرم ساماندهی شد اما هنوز مشکلاتی دارد که انجام نشده و خانه معلم شهرستان نیز به دلیل واقع شدن در زمین میراث فرهنگی که منطقه ای تاریخی است از ساخت آن جلوگیری شده، چند باب مدرسه نیز هنوز بازسازی نشده و اقدامات بهسازی و مرمت ساختمان اداری آموزش و پرورش هم باقیمانده است.

رییس آموزش و پرورش شهرستان سرپلذهاب گفت: در مجموع اقدامات بازسازی در حوزه آموزش و پرورش شهرستان بسیار مناسب بوده و اکنون نیز بازسازی مدارس فرسوده در دستور کار قرار دارد .

امیدواریم پس از گذشت پنج سال از وقوع زلزله، مسئولین برای رفع مشکلات مردم با تخصیص اعتبارات لازم و برنامه ریزی مناسب هر چه سریعتر به مطالبات مردم رسیدگی کنند.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.